info@baldovec.cz RECEPCE +420 606 744 265 (v době od 8:00 - 20:00) czen

Husy letí na Baldovec

I letošní rok jsme pro vás připravili speciální svatomartinské menu.

Husy letí na Baldovec

Během svatomartinského víkendu - ve dnech 11. - 12.11.2017 - se můžete těšit na celou řadu specialit, kterou pro vás pro letošní rok připravil náš stálý kuchařský tým za hostování známého šéfkuchaře - pana Vladimíra Šmejkala.

Menu nabízí nejen klasiku v podobě husí čtvrtky, ale i celou řadu promyšlených delikates. Nebudou chybět duet ze zauzených marinovaných kachních prsou a delikátní tlačenka z kachny s cibulovým džemem a domácím kovářským chlebem, roláda z husy a žlutomasého kuřete s vůní lanýžů, burger Baldovec z pomalu pečených husích trhaných stehen a nebo quische z dýně hokaido s chilli paprikovým a bylinkovým olejem.

Pokud si potrpíte na sladkou tečku na závěr, pak se můžete těšit na straciatella řez s višněmi.

K menu jsme pro vás vybrali celou řadu kvalitních mladých vín z vinařství Maděřič, která vám přímo v restauraci doporučí someliér Lukáš Bakalík.

 

Doporučujeme si rezervovat svůj oblíbený stůl!

 

Budeme se těšit na vaši návštěvu.

 

Tým našich kuchařů, šéfkuchař Vladimír Šmejkal a someliér Lukáš Bakalík.

 

Vladimír Šmejkal:

Svou praxi absolvoval v mnoha pražských hotelech a restauracích, díky jejichž specializaci získal široký a rozmanitý základ na všech postech kuchyně. Zúčastnil se také mnoha soutěží, což přispělo k tomu, že byl vybrán do Tyrolských Alp, kde strávil 3 roky.

Po návratu do České republiky byl u zrodu restaurace Septim, kde začal uplatňovat veškeré získané zkušenosti z oblasti moderní gastronomie.

Poté následovala spolupráce s Hotelem Vila Voyta, kde jako šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa. V tomto trendu pokračoval také v pražském Intercontinentalu a restauraci Flambeé. Zde se stal členem Národní reprezentace kuchařů ČR. Dále také vařil 6 týdnů v Bruselu po boku osobního kuchaře belgického krále Van de Perra.

Poté se podílel společně s francouzským kolegou na zrodu pražské restaurace Klementinum, kde připravoval jídla pro mnoho lidí z diplomacie, velvyslance, české šlechtice a i pro následníka trůnu Španělska, prince Filipa.

Dále spolupracoval s hotelem Diplomat na pozici šéfa restaurace (s úkolem rychlého převzetí celého hotelu, díky nové koncepci Cook and Chill).

Na pozici Executive chefa byl 8 let. Poté následovala pozice šéfa kuchyně stykového oddělení MZV a osobního kuchaře ministra zahraničí. Zde vařil pro oficiální návštěvy ČR z celého světa.

Také byl u zrodu renomované certifikované Slezské restaurace Vili Elis v Jeseníku. Od roku 2013 pracuje jako šéfkuchař konzultant, podílí se na různých gastronomických konceptech a působí jako externí poradce. Téměř každý měsíc pořádá odborné semináře, (více chodová menu spojená s degustací vín spojenou s odborným výkladem). Zajišťuje cateringové akce a vaří na zakázku, kde je schopen uspokojit ty nejnáročnější klienty. Pracovně působil také na Kypru, v USA, v Německu a Švýcarsku.

Informace ke stažení
Vloženo Od